Flamuri i Republikes se Shqiperise ngrihet per here te pare, ne Canberra, Australi.

Ne daten 20 Nentor 2020 u ngrit ne Canberra per here te pare flamuri i Republikes se Shqiperise. Bashke me flamujt e vendeve te tjere qe kane ambasada ne Australi tashme krenar valvitet edhe flamuri i yne kuq e zi ne International Flag display buze liqenit Burley Griffin afer Parliametit te Australise.

Moren pjese nga komuniteti shqiptaro australian i Queensland dhe Canberra.

Midis pjesemarresve ishin i Ngarkuari me pune a.i  i Republikes se Shqiperise ne Australi, Shkelqesia e tij Z.Dr. Edmond Trako qe ngriti flamurin  dhe Shkelqesia e tij Ambasadori i Republikes se Kosoves ne Australi Z.Dr. Hajdin Abazi.

 

Gazeta Canberra Times date 21 Nentor 2020 i ka kushtuar nje artikull “Albania flies its flag for the first time in Canberra” shkruar nga Julia Kanapathippillai

Hyrja e Ambasades

Ambasada inside

Pjese marresit ne ceremonine e ngritjes se flamurit ne Canberra date 20.11.2020

Australi Shqiperi

Posted in News & Activities.